PE: Conservatoir beslag(1 dagdeel)

Het conservatoir beslag wordt vaak onder hoge tijdsdruk verzocht en uitgevoerd. Dit vereist een goede samenwerking tussen de concipiërende advocaat en de deurwaarder die met de feitelijke uitvoering is belast. De voorzieningenrechter zal aan de hand van de beslag syllabus toetsen of het verlof mogelijk is en onder welke voorwaarden. Die voorwaarden kunnen zeer beperkend zijn en hoe gaat men daar in de praktijk mee om. Het samenspel tussen advocaat en deurwaarder kan veel problemen voorkomen: omschrijvingen als “ in- en bij de woning”, “in de omgeving van” zijn in de praktijk vaak een bron van discussie. De deurwaarder moet het verlof heel letterlijk nemen, dit in tegenstelling tot artikel 435 Rv, dat de deurwaarder beslagmogelijkheden voor het hele vermogen van de schuldenaar geeft. Deze cursus gaat in op de praktische (uitvoerings-)problemen.
 
Doelgroep
De cursus conservatoir beslag is bedoeld voor advocaten, (toegevoegd-) gerechtsdeurwaarders en zeer ervaren executiemedewerkers.
 
Doelstelling
Het actualiseren en verdiepen van de kennis van de artikelen 700-770 en 1019-1019d Rv. Het bespreken binnen een lesomgeving van specifieke problemen.
 
Onderwerpen
Conservatoir beslag in de breedste zin van het woord.
 
Investering  
Deze cursus van een dagdeel wordt via open inschrijving aangeboden en incompany georganiseerd. De kosten bedragen € 295,- per persoon (exclusief 21% BTW). Schrijft u met meer dan drie medewerkers van één organisatie in, vraagt u dan naar de staffelkorting.
 
Indien u behoefte heeft aan meer PE cursussen of wilt u deze incompany of op een andere locatie laten plaatsvinden, neemt u dan gerust contact op.
 
PE punten
Voor deze cursus worden bij de KBvG 4 studiepunten aangevraagd.