Loonbeslag praktisch uitgelegd(1 dagdeel)

 
Nu met
NIRPA accreditatie
(56 punten)
 
De verwerking van een loonbeslag roept vaak vragen op. Klopt de beslagvrije voet die in het beslag vermeld staat? Wat moeten we doen als de belastingdienst of het CAK zich meldt voor de bronheffing? Hoe kunnen we onze werknemer begeleiden en hebben wij daar een taak in? Met welke deurwaarder moeten wij 'zaken' doen?
Deze cursus van een dagdeel behandelt praktische vragen die kleven aan een loonbeslag. Ook worden actuele wijzigingen behandeld. 
 
Doelgroep
Medewerkers van gerechtsdeurwaarderskantoren, schuldhulpbureaus of medewerkers van loonadministraties en HR-afdelingen. Ook is deze cursus geschikt voor overige belangstellenden, werkzaam in de juridische praktijk. Voorkennis is geen vereiste.
 
Onderwerpen
  1. Globale berekening beslagvrije voet  
  2. Benodigde gegevens voor de herberekening beslagvrije voet
  3. Verplichtingen schuldenaar, werkgever en deurwaarder
  4. Cumulatief beslag
  5. Kosten
  6. Preferente en concurrente schuldeisers
  7. Actuele ontwikkelingen
 
Doelstelling
Aan het eind van de cursus weet u aan welke verplichtingen u wel en niet moet voldoen en tot welke gerechtsdeurwaarder u zich kunt wenden. Ook begrijpt u welke partij aan welke verplichtingen moet voldoen. U kent de verschillende soorten schuldeisers en weet hoe u daarmee om moet gaan.
 
Werkwijze
Aan de hand van een presentatie en diverse oefeningen worden uw vragen over het loonbeslag besproken
 
Docent
Deze training wordt verzorgd door oud-gerechtsdeurwaarder Meint Oosterhof. Met meer dan 20 jaar ervaring in het deurwaardersvak weet hij als geen ander alles uit te leggen over een loonbeslag.
 
Waar
Bij u op locatie of via open inschrijving. 
 
Investering
Deze cursus van één dagdeel kost € 285,- per persoon, inclusief cursusmap, exclusief 21% BTW. Voor incompany cursussen geldt een tarief voor groepen tot 10 personen. Neemt u contact op voor een passend voorstel.