Bankbeslag(1 dag)

Bankmedewerkers worden regelmatig geconfronteerd met bankbeslagen. Een bankbeslag is een vorm van een derdenbeslag waarop een aantal bijzondere regels van toepassing is. Wilt u meer weten over het bankbeslag, kent u niet precies het verschil tussen een executoriaal of conservatoir beslag, heeft u moeite met de inhoud van het proces-verbaal en het invullen van de derdenverklaring? Twijfelt u wat er onder het beslag valt en welke verplichtingen de bank als derde heeft? Dan geeft deze cursus de antwoorden op uw vragen.
 
Doelgroep
Werknemers van een bank die tijdens hun werkzaamheden bankbeslagen afhandelen of daar meer van af willen weten. Medewerkers van gererechtsdeurwaarderskantoren of incassobureaus. 
 
Onderwerpen
o    Wat is een derdenbeslag
o    Wat is een bankbeslag
o    Onderscheid conservatoir en executoriaal beslag
o    Het proces-verbaal en de derdenverklaring
o    Rechten en plichten van de bank
o    Wat valt er onder het bankbeslag
o    Verdeling van gelden
 
Doelstelling
Na deze cursus kunt u beter communiceren met uw klant en de deurwaarder en derdenbeslagen correct afhandelen.
 
Groepsgrootte
Het aantal deelnemers per cursus bedraagt maximaal tien personen.
 
Docent
Deze cursus wordt gegeven door Meint Oosterhof, docent en oud-gerechtsdeurwaarder.
 
Werkwijze
Aan de hand van oefeningen, rechterlijke uitspraken en praktijkvoorbeelden, zoals processen-verbaal en een derdenverklaring, wordt het bankbeslag inzichtelijk gemaakt.
 
Waar
Bij u op locatie of via open inschrijving. 
 
Investering
Deze cursus van twee dagdelen kost € 360,00 per persoon inclusief lunch en cursusmap, exclusief 21% BTW. Voor incompany cursussen geldt een dagtarief voor groepen tot 10 personen. Neemt u contact op voor een passend voorstel. 

Inschrijven voor deze cursus