Mag er nog beslag worden gelegd op roerende zaken? Zeker, maar wel binnen strakke kaders. 1 oktober 2020 en in 2021 worden een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Met de achterliggende gedachte om het bestaansminimum van de schuldenaar te borgen moet de executie zo effectief en efficiënt mogelijk ingezet worden. Ook mag het beslag niet allen maar worden benut als pressiemiddel.
Deze wijzigingen hebben voor de schuldenaar, schuldeiser en de incasserende partij veel impact. Maar ook bewindvoerders, schuldhulpverleners en gemeentes hebben te maken met dit nieuwe beslagrecht.
In deze juridische cursus met veel praktijkvoorbeelden wordt u meegenomen in de wijzigingen. Verder wordt u meegenomen in de (on)mogelijkheden van de gerechtsdeurwaarder en welke kosten er op welk moment verschuldigd zijn.
Doelgroep
Medewerkers van gerechtsdeurwaarderskantoren en incassobureaus, bewindvoerders, schuldhulpverleners en andere belangstellenden, werkzaam in de juridische praktijk. Voorkennis is geen vereiste.
Onderwerpen
- Beslagbeperking op inboedels
- Beslagbeperking op gezelschapsdieren
- Bovenmatige boedel
- Bankbeslag en beslagvrije voet
- Kosten hoger dan opbrengst
- Beslagregistratie bij voertuigen
- Online verkopen
- Beslagmogelijkheden en -kosten
- Termijnen
Doelstelling
Tijdens deze cursus leert u de nieuwe wijzigingen kennen, zodat u in uw dagelijkse werk weet wat uw juridische (on)mogelijkheden zijn.
Werkwijze
Afwisselend tussen theorie en praktijk wordt er veel geoefend met voorbeeldcasussen.
Deze cursus van twee aaneengesloten dagdelen kost € 360,- per persoon, inclusief lunch en cursusmap, exclusief 21% BTW. Voor incompany cursussen geldt een dagtarief voor groepen tot 10 personen. Neemt u contact op voor een passend voorstel.